vineri, 11 februarie 2011

Pacaleste oboseala

O noapte nedormita + o zi de munca = o combinatie chinuitoare pentru organismul tau. Daca ai petrecut fara masura, te-ai rasfatat in bratele iubilui pana in zori sau ai terminat pe ultima suta de metri un raport, in ziua ce vine trebuie sa te concentrezi mai mult pe "controlul daunelor" decat pe ascunderea oboselii.



   Studiile arata ca, cu cat dormim mai putin, cu atat ne simtim mai putin obosite. Ceea ce nu inseamna ca ne putem multumi cu 2-3 ore de somn si vom fi hiperactive!
Starea de neliniste si energia pe care le experimentezi dupa o noapte fara somn tin mai mult de autosugestie decat de vreo avalansa de adrenalina. Te poti lauda cat vrei ca nu esti deloc obosita… adevarul e ca fiecare celula din corpul tau tanjeste dupa somn!

Iata cum poti pacali oboseala:
  1. 1. Hidrateaza-ti organismulbea cel putin doi litri de apa chiar daca nu consumi atat in mod obisnuit. Da-ti cu apa rece pe fata o data la cateva ore si umezeste-ti tot timpul mainile. Apa rece care-ti atinge pielea iti va stimula circulatia sanguina, iar cea pe care o bei iti va induce o stare de prospetime si vitalitate.
  2. 2. Oboseala se "trateaza" cu muzica: iPod-ul nu are voie sa-ti lipseasca din geanta, mai ales azi! Muzica potrivita (pentru unele din noi - Buddha Bar, pentru altele house) te va ajuta sa te relaxezi si sa-ti "trezesti" pe rand simturile, in drum spre munca.
  3. 3. Cafea vs. energizant : stim ca ai nevoie de un mic ajutor pentru a termina munca pe ziua de azi, dar nu combina in niciun caz cafeaua cu energizantele! Alege unul dintre aceste produse si consuma-l in maxim 3 doze moderate (cafeaua te deshidrateaza, iar energizantul iti poate "zapaci" stomacul dupa o noapte nedormita).
  4. 4. Lasa-ti tenul sa respire : nu-l acoperi cu straturi de machiaj pentru a ascunde cearcanele. Mai degraba, alege rimel + farduri in nuante inchise: vor distrage atentia de la urmele de oboseala de pe chipul tau, punandu-ti in valoare doar privirea, ce are azi o stralucire ciudata, dar irezistibila.
  5. 5. Evita conflictele: lipsa somnului iti induce o stare de iritabilitate si nesiguranta. Anuleaza intalnirile care ar putea degenera in discutii contradictorii pentru ca acum ai tendinta sa exagerezi.
  6. 6. Nu sari peste mese: dupa o noapte nedormita ai nevoie sa-ti refaci "stocul" de vitamine, deci nu neglija mancarea. Excesul de fructe (chiar si sub forma de fresh) si legume proaspete este chiar recomandat! Ofera-ti cate un desert delicios dupa micul dejun si dupa pranz, fara sa te gandesti la calorii. Astfel te asiguri ca nu vei fi victima unei caderi de calciu.
  7. 7. Fii organizata: Lipsa somnului are efecte nedorite si asupra memoriei, deci pastreaza-ti post-it-urile pe aproape si noteaza toate micile idei de care vei avea nevoie in sedinta. N-ai vrea sa fii prinsa in offside cu vreun amanunt aparent neimportant, nu-i asa?
  8. 8. Economiseste energie: Dupa serviciu, du-te direct acasa. Ai profitat suficient de organismul tau in noaptea precedenta, l-ai mai supus si la teste de anduranta pe parcursul unei zile de munca… acum e timpul sa-i oferi doar rasfat si somn. Rezerva-ti orele serii pentru o baie fierbinte cu arome si un film romantic, la care mai mult ca sigur vei adormi lin...
Iar daca toate acestea nu sunt de ajuns pentru a te face sa treci cu zambetul pe buze peste o zi extenuanta, incepe de acum sa-ti planuiesti o evadare pentru weekend. Doar gandul ca vei pleca departe de tot si de toate si-ti vei reincarca bateriile iti va da energia necesara sa continui. Mai ramane o singura intrebare: piscina sau mare? :)
Sursa:intrefete.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu