luni, 14 februarie 2011

Micul lexicon al marilor nemernice

  Pentru inceput sa clarificam termenul ,,bitch" care noi credem ca inseamna ,,tarfa" ,dar nu este asa bitch lise zice acelor fete care se poarta urat una cu alta. Despre asta e vorba si aici.
 1.Nenorocita cu baietii
Cum este ea:
 Tipa este foarte simpatica si amabila, dar numai intr-un grup de fete. De indata  ce apar cateva  specimene masculine, ea prinde curaj  si devine nesimtita. Nu conteaza daca este vorba despre un tip de care ii place sau de un  profesor. Ea incepe dintr-o data  sa vorbeasca tare, sa fie afectata si nu se da in laturi de la a face alte fete sa se simta prost. Pentru un strop de atentie este in stare sa calce peste cadavre.
Ce se ascunde in spatele ei:
Pentru ea este mai placut sa fie placuta de baieti decat  sa aiba prietene. Cam trist, nu? Motivul psihologic este de cele mai multe ori o relatie dificila cu tatal ei care nu-i acorda suficienta atentie. Din pacate,  acest exces de zel al ei poate speria si indeparta orice tip.
SAB (Strategie Anti-Bitch):
Exista mai multe feluri in care poti reactiona in fata ei.
1.Confruntarea deschisa:comenteaza-i comportamentul in momentul in care face un lucru deplasat, de exemplu:,,Ciudat ca de cate ori apare un baiat prin preajma, te schimbi radical.Ce te face sa reactionezi asa?" 2. Fa glume legate de ea: ,,Cine esti tu? Si ce ai facut  cu X sau cu Y cu care semeni atat de bine?" 3. Discuta cu ea: explica-i intre patru ochi efectul pe care il are comportamentul ei asupra celorlalte fete. Spune-i simplu ca daca  isi mai doreste prietene in preajma, trebuie sa inceteze.

2.Nenorocita din spatele zidului
Cum este ea:
Daca un arici ar ajunge din greseala intr-un balon acela ar fi ea. Mica si speriata de tot ce o inconjoara. Si inteapa pentru a preveni orice intepatura. De cele mai multe ori, atacurile ei sunt complet nejustificate, alteori, chiar se ia de persoanele care merita. Problema este ca atacul ei te poate surprinde foarte tare deoarece vine de la o persoana pe care o consideri insignifianta.
Ce se ascunde in spatele ei:
O mare, mare nesiguranta. Nenorocita din spatele zidului se teme de toata lumea. Se teme sa nu fie luata la misto, se teme ca nu este cool, se teme sa nu fie luata de proasta. Acestea sunt temeri pe care le avem cu totii, dar ea isi condtruieste un zid pe care nimeni  nu-l mai poate depasi si arunca cu injurii in capul celor care se apropie de  ea. Nu vrea sa-i raneasca pe altii,vrea doar sa se protejeze.
SAB:
Fa apel la senitmentele ei. Fa-o atenta imediat ce face ceva. De exemplu spune-i:,,A fost  foarte nasol ce ai spus.Eu credeam ca tu esti o fata draguta.". Sau ceva mai incolo (de exemplu:,,Lucrurile spuse de tine mai de mult m-au ranit  foarte tare"). Ea nu este un om rau si poate fi usor calmata.


3.Nenorocita cu gasca
Cum este ea:
 Ea este fara identitate. A renuntat la ea in momentul in care a intrat intr-o gasca. I s par misto aceleasi lucruri  care li se par misto si celorlalte fete din gasca. Iar daca gasca ataca pe cineva, atunci o face si ea. Nu are neaparat o problema cu persoana vizata, ci doar vrea sa faca parte din grup. Singura, este inofensiva, dar cu restul prietenelor este ingrozitoare.
Ce se ascunde in spatele ei:
Nenorocita cu gasca are un suflet tare  zbuciumat, ea nu-si gaseste linistea in viata si de aceea si-a dezvoltat un sistem prin care sa ia altii decizii pentru ea. Gasca decide cum trebuie sa se compoarte si cine este bun sau rau. Pentru a obtine un loc in grup, a renuntat in totalitate la propria-i persoana, iar astfel este multumita ca nu se mai confrunta de una singura  cu fricile ei. Din pacate , pe o perioada mai lunga de timp, planul ei este total eronat.
SAB:Ai doua posibilitati,fie te tii cat se poate de departe de gasca ei si de membrele cu care ai putea sa intri in conflict, fie vorbesti cu fata in momentul in care o prinzi singura si negociezi un armistitiu cu gasca ei. Poate chiar o convingi sa vina in grupul tau. Dar asa veti avea o tradatoare in grup si cine  isi doreste asta?




4.Prost crescuta
Cum este ea:
O recunosti de la distanta:are mereu o mutra suparata, este imbracata cu haine care au aspect cheap, iubeste unghiile false si nu tace niciodata. Daca o privesti direct te vei trezi cu cateva cuvinte nu tocmai elegante
  si poate cu niste amenintari ,iar unele specimene sunt in stare sa si treaca la fapte.
Ce se ascunde in spatele ei:
Proasta crestere are in general legatura cu copilaria si cu un mediu social de factura proasta in care fata s-a dezvoltat. Comportamentul necioplit si aspectul care lasa de dorit sunt semnele ce apartine unui gruo cu care nu ar fi bine sa te amesteci, insa daca reusesti sa o cuceresti,iti va fi loiala pe viata.
SAB:
Respect , dar fara vreo urma de frica! Arata-i ca o apreciezi pentru ceea ce este, nu o trata de sus, dar arata-i ca nu te temi de ea. Asta va atrage respectul ei.


6.Diavolita
Cum este ea:
Pare total inofensiva si este foarte prietenoasa, parca prea prietenoasa. Dar in secunda in care intorci  spatele ea deja a inceput barfa despre tine si tese primele intrigi legate de tine. Ea face totul foarte discret si cu mult rafinament si de aceea iti va fi foarte greu sa o invinovatesti pentru lucrurile rele care ti se intampla.
Ce se ascunde in spatele ei:
Diavolita nu are un scop precis. Este pur si simplu in natura ei sa atace si sa faca viata oamenilor un iad pe pamant. Ea doar testeaza cat de departe poate ajunge cu rautatile si cat mai poate dezvolta  un plan diabolic.Motivele pentru un astfel de comportament nu pot fi explicate si nu este bucuroasa decat atunci cand reuseste un plan. Poate cineva a ranit-o candva si de atunci a prins ura pe oameni, poate a observat din comportamentul parintilor ca reusesc doar cei agresivi sau poate se comporta asa pentru a-ti dovedi ca este caapabila. In orice caz, ea are niste probleme majore.
SAB:
O diavolita trebuie combatuta cu propriile sale arme: intrigile si barfa. Singura problema ar fi ca asta inseamna sa te cobori la nivelul ei si tu nu-ti doresti asta,nu? De aceea, cel mai bine este sa pastrezi distanta de ea. Fi politicoasa, dar nu-i povesti nimic din ce ar putea fi folosit  impotriva ta. Nu te poate rani daca tu petreci timpul cu prietenele tale si esti linistita. Si nu o mai crede atunci cand este dragalasa si atenta cu tine.


7.Tocilara
Cum este ea:
S-a saturat sa fie cea mai buna din clasa si iubita de toti profesorii si cauta acum atentia celorlalti sicanindu-i pe cei mai slabi de inger decat ea. Are tendinta sa atraga atentia asupra greselilor pe care le faci (cel mai des de fata cu multe persoane) si nu are aproape niciodata prietene.
Ce se ascunde in spatele ei:
Ea nu provoaca scandal pentru ca ii place asta. De cele mai multe ori comportamentul ei este asa datorita parintilor care  o obliga constant sa fie cea mai buna si sa-si nimiceasca concurenta.Acesti parinti horror au invatat-o ca doar  performanta conteaza si nimic altceva. Daca nu va invata de una singura toleranta, intelegerea si loialitatea nu-i va fi tocmai bine...
SAB:

Ea nu poate fi schimbata si nici nu poate fi ajutata. In cazul tocilarei, schimbarea trebuie sa vina la initiativa ei. Trebuie totusi sa-i semnalizezi problema pe care o are si sa-i explici ca un astfel de comportamentantisocial alunga din jurul ei toate persoanele care i-ar putea deveni prietene.


8. Cea mai buna dusmanca
Cum este ea:
Se declara cea mai buna prietena a ta si se si comporta ca atare, pana cand se schimba la 180 de grade si-si arata coltii sau te ataca de fata cu toata lumea. Sau se da la iubitul tau. Cel mai nasol este cand incepe sa povesteasca tuturor lucrurile pe care i le-ai povestit pe vremea cand erati prietene.Pe urma iti va spune ca regreta, dar va repeta cu siguranta faza de indata ce se va ivi o noua ocazie.
Ce se ascunde in spatele ei:
Fetele care fac parte din aceasta categorie sunt roase in permanenta de invidie. Ele nu pot accepta ca alte fete sa fie mai vesele decat ele. De aceea vor sa le distruga acestora starea de spirit. De cele mai multe ori pun la cale un plan marsav si evident isi atrag dusmanca in cercul lor de apropiate pentru a-i studia mai bine comportamentul.
SAB:
Singura modalitate ca sa eviti astfel de situatie ar fi sa nu te mai imprietenesti cu nimeni si nu cred ca iti doresti asta. In momentul in care te implici intr-o relatie de prietenie trebuie sa-ti asumi si niste riscuri. Dar daca ai fost o data victima unei astfel  de persoane incearca sa nu-i mai cazi in plasa si a doua oara pentru  ca va repeta comportamentul.




Sursa: revista BravoGirl!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu